Ett glas vin om dagen!


Ni har säkert också hört att ett glas rödvin/vin om dagen ska vara bra för en? Men då börjar man ju undra lite.. vad är det egentligen bra mot och varför? Så jag kollade upp det ;)
Vin innehåller antioxidanter som motverkar åderförkalkning.

"Rödviner innehåller flavonoider, antioxidanter som har en skyddande effekt på hjärta och blodkärl. I dessa ingår ämnen som heter procyanider, och dessa är särskilt rikhaltiga i röda viner som framställts på ett gammaldags traditionellt sätt."

Regelbunden, och framför allt måttlig, konsumtion av alkohol minskar nämligen risken för övervikt.

"En av teorierna är att levern hos de som har regelbundna alkoholvanor utvecklar en egen metod för att bryta ner alkohol, där den extra energin omvandlas till värme i stället för fett. Så om du får i dig 120 kalorier från ett glas vin kommer de mesta att förbrännas, men om du får i dig samma mängd kalorier från en pizza så kommer mer att omvandlas till fett. Men det funkar inte med alla sorters alkohol eller mängder. Sprit och öl är inte lika snälla mot midjemåttet som vin."

Måttligt alkoholintag minskar risken att dö i förtid med 23%.

Måttlig alkoholkonsumtion, motsvarande 10-50 gram ren alkohol per dag för män och 5-25 gram för kvinnor förlänger livet enligt den grekiska studien. Det motsvarar max fyra deciliter vin, två glas, om dagen för män och max två deciliter vin, ett glas, om dagen för kvinnor.

Hög alkoholkonsumtion innebär stora risker, för akuta olycksfall, alkoholberoende och i längden för sjukdomar som skrumplever och cancer.

Så drick med måtta så lever du längre! ;)Kommentarer
Postat av: elisabeth

Tack! Du med :)

2010-07-06 @ 11:07:28
URL: http://honlisa.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0