När har det gått för långt?


Ett förhållande är mellan två människor. Två människor som delar sina liv med varandra. Men hur mycket måste man stå ut med och vad är egentligen acceptabelt och inte? Ja det kan man ju undra..

Svartsjuka och förbud är något som ofta dyker upp i ett förhållande.. Man kan bli så svartsjuk så att man förbjuder den ena att inte göra si och så och hotar med att lämna personen ifall det sker. Men är det acceptabelt? Är det de som är ett förhållande? Nä, det tror jag inte att det är.

Svartsjuka är något väldigt vanligt och förekommer mer eller mindra hos ALLA par i ALLA förhållanden. Men när har det egentligen gått för långt? Och när tar svartsjukan över kärleken? Jo, när allt handlar om regler och förbud och då man inte får göra annat än att umgås med sin partner. Då har det gått för långt. Då handlar det inte längre om kärlek.

För älskar man någon så ska man inte hålla den fånge med en massa regler och förbud. Och speciellt inte när man förbjuder den ena från att göra nånting och sen gör man det själv. Tex, "Du får inte gå på krogen utan mig", och så går den personen på krogen trots att den förbjudit sin partner att göra det. Det är inte okej. Reglerna ska isf gälla båda och inte bara en.

Men varför ha en massa regler? Varför inte bara lita på varandra och lossa på repet lite? Ingen mår bra av att känna sig instängd. Det är bla så otrohet inträffar eller att förhållandet tar slut.

Och är det verkligen det man vill?
Att förhållandet ska ta slut? Ja, sker det ingen förändring så kommer det att ta slut. Man orkar inte ta skit och bli behandlad som en fånge hur länge som helst.

En människa behöver tid för sig själv och få känna sig fri ibland. Och med fri menar jag absolut inte att man ska vara otrogen eller på annat sätt flörta/hålla på med andra. Utan det jag menar är att man måste få göra det man själv vill utan en massa regler och förbud. Och kan man inte lita på varandra eller ge varandra lite utrymme så kommer det inte att funka länge till..


Kommentarer
Postat av: Josephine

allt bra idag? :)

2010-07-26 @ 09:09:26
URL: http://stjupid.blogg.se/
Postat av: sara

sv´ tack tack :)

söt header du har.

jo då jag hade allt en bra söndag sj då?

2010-07-26 @ 12:33:00
URL: http://justyours.blogg.se/
Postat av: klia

Bra skrivet!

2010-07-26 @ 13:20:17
URL: http://klia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0