Vad betyder medmänsklighet för dig?hämtad från www.google.se

Ordet medmänsklighet sträcker sig ganska långt i frågan: "Vad är medmänsklighet?", medmänsklighet kan vara så mycket. Att vara medmänsklig handlar om att vara solidarisk - vilket menas med att visa solidaritet som betyder (enligt lexikonet), "villighet att hjälpa andra". Vilket är något vi nästan aldrig gör?

Om man går på stan tex och ser någon halka och slå sig? hur många är det egentligen som stannar och frågar den personen hur det gick? 1 av 10 kanske. Är det inte hemskt hur vi människor har börjat bli? Allt handlar om att sköta sitt eget liv och allt runt omkring det, på så sätt glömmer vi våra medmänniskor..

Hur många är det egentligen som ger en slant åt uteliggarna på gatan? Det är nästan inte ens någon som kollar på dom, utan dom går bara vidare för att det är inte deras problem.. är inte det sjukt egentligen?

En liten slant borde man kunna undvara.. 10 kr eller så? Visst , det går oftast till fel saker.. men ändå? Hade inte du knarkat/supit hela tiden om du inte hade nånstans att bo, inga nya kläder, ingen mat eller tak över huvudet? Hade du verkligen klarat det utan att försvinna i alkoholen eller drogernas värld? Hur kul är det när folk går runt och pekar och skrattar åt en bara för att man hamnat lite fel och inte har något hem?

Medmänsklighet för mig betyder att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Visa respekt och vara hjälpsam och stödja personerna i ens omgivning. För det kunde lika gärna ha varit DU som var i den sitsen.. Hur hade du velat bli behandlad om det var dig det handlade om?

Kommentarer
Postat av: Zandra

Du har helt rätt!Men tyvärr är jag så skadeglad när det handlar om att folk halkar. Nästan alla kan nog hålla med om att man till en början småskrattar lite, det ser ju ganska roligt ut! Men några sekunder efter så ser man ifall personen har ont eller ej.Men en grej jag irriterar mig på, det är när folk inte ställer sig upp och låter våra gamla tanter/gubbar sitta ner i bussarna! Stackars gamlingar kan ju inte stå hela vägen.. usch!

2010-01-26 @ 00:31:22
URL: http://www.nogg.se/lillZandra

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0